Omgeving

De stad Middelburg staat bekend om zijn gezellige winkelstraten, steegjes, pleintjes en parken.

Er is ook een ruime keuze aan restaurants, café’s en bars.

De stad Middelburg werd meer dan duizend jaar geleden gesticht en was eeuwenlang een van de belangrijkste handelssteden van Europa. Ondanks oorlogen en rampen heeft het zijn historische sfeer behouden. Aan statige straten en verstilde pleinen vertellen honderden monumenten het verhaal van het verleden:

Het middeleeuwse abdijcomplex met de “Lange Jan”, het laat-gotische majestueuze stadhuis aan de Markt, en ook de simpele werkplaatsen in de Kuiperspoort. Maar Middelburg is niet ingeslapen; het heeft drukke winkelstraten, gezellige cafés en tientallen terrassen. Een binnenstad vol mooie bezienswaardigheden en winkels en allemaal op loopafstand van uw hotel.

Middelburg biedt binnen een straal van 15 km. veel natuurschoon, wandel- en fietsroutes, duinen en stranden.

Het eiland Walcheren – waarvan Middelburg het natuurlijk centrum vormt heeft met zijn schilderachtige dorpjes, zijn afwisselend landschap van akkers en bossen, brede stranden en hoge duinen al sinds het begin van deze eeuw bezoekers in verrukking gebracht. Voor watersporters is Zeeland een eldorado. Een bezoek aan de ‘Delta Expo’ op een van ’s werelds grootste waterbouwkundige werken leert u iets over de ontstaansgeschiedenis van dit uniek stuk Nederland. Wilt u een keer verder: een bezoek aan Rotterdam of Amsterdam past binnen een dagtrip. Dichterbij liggen Belgische steden als Antwerpen, Brugge en Gent.